maanantai 16. syyskuuta 2013

Burgerit

Se on hyvää sitä tekee mieli viikonloppuisin. Kun sen tekee grillissä, maistuu se vieläkin paremmalle. Kaikilla ei ole grilliä ja en sitä suositte sinne parvekkeelle hankkimaan (terveisiä sinne Haagaan)! Pihvit voi siis tehdä muutenkin kuin grillaamalla. Meillä oltiin hurjia sunnuntain kunniaksi ja tehtiin nämä oikein tuplajuustolla. Muuten laiskotti ja kastikkeet olivat valmiita. Hyvä kastike tulee jos sekoittaa chipotle-kastiketta, pippuria ja suokaa ranskankermaan tai majoneesiin.


 

 

Burgerit

 

Pihvit

400g naudan jauhelihaa
1 muna
1 rkl Worcesterkastiketta
loraus lihafondia
mustapippuria
2-3 rkl kuivattua sipulia

Sotke kaikki sekaisin. Jos olet rohkea niin maista! Voit laittaa myös esim. soijaa jos noita yllä mainittuja kastikkeita ei löydy.
Käytännössä todettu vinkki: Laita esim. tarjottimelle muovikelmua ja muotoile pihvit siihen päälle. Kivasti lähtee sitten irti... Pihvit menevät kasaan paistettaessa, joten kannattaa tehdä vähän reilumman kokoisia. Rillaa, paista pannulla tai pistä uuniin. Tästä tuli 4 pihviä isoihin hampurilaissämpylöihin.

Täytteet

Hampurilaissämpylöitä
jääsalaattia
tomaatti
suolakurkku
punasipuli
cheddaria
Pirkka Aioli valkosipulimajoneesia
ketsuppia
sinappia

Laita valmiit pihvit rauhottumaan folion sisään. Viipaloi tomaatit, sipulit ja suolakurkku.  
Lämmitä sämpylät grillissä tai leivänpaahtimessa.
Ota pohja, täytteet päälle ja lopuksi kansi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti