Laitoin 400g jäisiä vadelmia, jotka kiehautin ja valutin. Ei tullut vetinen lopputulos. Marjat olivat kyllä sen verran kärsineen näköisiä, että jäi alkuperäisessä reseptissä ollut kiille laittamatta pintaa. Vaaleassa kakussa muuten kivasti alkoi irtoamaan väri noista pinkiksi värjätyistä kukista. Tulipa sekin nyt todettua sitten. Kakku tarjoiltiin puolittain remontin keskellä paperilautasilta, hyvää oli silti!
Pohja
200g Pirkka Daniela keksejä
50 g Oivariinia
Täyte
4 dl kuohukermaa
3 ½ dl fariinisokeria
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl vettä
400g pakastevadelmia
Murskaa keksit ja lisää sulatettu rasva. Sekoita ja laita leivinpaperilla vuorattuun (vain se pohja siis päällystetään) irtopohjavuokaan.
Keittele kinuski miedolla lämmöllä fariinisokerista ja kermasta. Kun kiehahtaa, ota pois levyltä ja jäähdytä. Itse jäähdytin vesihauteessa, koska en ennakoinut tätä jäähdyttämis asiaa...
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vaahdota Flora Vispi. Lisää sekaan tuorejuusto.
Vaahdota jäähtynyt kinuski, niin että se muuttuu vaaleammaksi ja vaahtomaiseksi.
Sekoita vaahdotukset keskenään.
Kiehauta vesi ja lisää siihen liivatteet. Kaada seokseen ohuena nauhana, samalla sekoitellen.
Laita pohjan päälle kerros seosta, vadelmia, seosta, vadelmia ja vielä loput seokset. Voihan tuon tehdä vaan yhdellä kerroksella vadelmia. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti