sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Cookies

Subwayn cookiet ovat mun makuun juuri sopivia. Litteitä, rapeita päältä ja pehmeitä sisältä. Päätin testata miten tämä Allrecipes-sivulta löydetty resepti toimii. Oikein hyviä tuli, mutta niitä tuli PALJON! Onneksi viikonloppuna kävi avusttajia syömässä keksejä.
Sokerin määrä oli alkuperäisessä reseptissä vielä alla olevaa suurempi. Seuraavan kerran taidan pienentää sokerin määrää vielä entisestään. Reseptissä sokeriksi määriteltiin brown sugar, tulkitsin sen ruokosokeriksi. Se tietysti loppui kesken, niin jatkoin fariinilla ja normaalilla sokerilla. Intiaanisokerikin olisi varmaan toiminut hyvin! Luulen että fariinisokeria olisi voinut olla enemmänkin... Mutta tämä on vaan luulo. Lisäksi alkuperäisessä reseptissä oli 4 tl vanilja-aromia. Laitoin reilut kaksi ja se kyllä riitti hyvin.


Cookies

8,4 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
240g voita
400g (4,7dl) ruokosokeria (laitoin 200g ruokosokeria, 100g fariinia ja loput normaalia)
2 munaa
2 tl vanilja-aromia
360g suklaata, pähkinöitä tms.

Sekoita jauhot, sooda, leivinjauhe ja suola eriliseen kulhoon.
Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit.
Lisää munat yksitellen voi-sokeriseokseen ja vatkaa välillä kunnolla.  Viimeisen munan kanssa lisää vanilja-aromi.
Lisää jauhoseosta välillä aina sekoittaen. Itselläni meinasi usko loppua, mutta niin se kaikki jauho sinne uppoaa.
Lisää pilkotut höysteet. Tässä vaiheessa vaihdoin vatkaimen lastaan.

Laita n. ruokalusikallisen kokoisia kökköjä leivinpapereille. Keksit leviävät uunissa, joten niitä ei tarvitse muotoilla. Jos haluat kuitenkin tasareunaisia keksejä kannattaa ensin muovailla pallo ja läntätä se käsien välissä. Tässäkään ei tarvitse olla turhan tarkka. Paista 170 asteessa n. 13 minuuttia. Itse paistoin 3 täyttä pellillistä ja yhden vajaan. Eli jos teet keksejä pienelle porukalla, suosittelen puolittamaan taikinan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti