ps. kastiketta tuli taas ihan *itusti kahdelle. Eli näppäränä osa kannattaa pakastaa, niin on valmista evästä vaikka töihin. Tosin meillä niitä näppäriä purkkejä löytyy pakastimen takanurkasta. "Kyllä mä muistan sit mitä tässä on...". Nooh vähän jännitystä pitää elämässä olla. Tässä tapauksessa se jää kyllä valitettavasti melko minimiin.
Chili con carne
600g jauhelihaa
1 sipuli
4-8 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
2 chiliä (laitoin puolivahvaa)
1 purkki tomaattimurskaa
1 purkki paseerattua tomaattia
1 purkki kidneypapuja
1 rkl lihafondia
1 rkl sokeria
1 rkl tomaattipyrettä
kuivattua oreganoa
kuivattua korianteria
juustokuminaa
paprikamaustetta
chilimaustetta
kanelia
suolaa
mustapippuria
Ruskista jauheliha ja lisää pilkotut sipulit ja valkosipulit sekaan ennen lihan kypsymistä. Kaikki voi tietysti paistella erikseenkin, mutta minä en jaksa. Mausta pippurilla ja suolalla.
Lisää pilkotutu paprikat ja chilit.
Lisää tomaatit purkeista ja pyree. Voit hyvin käyttää vain tomaattimurskaa koko määrän.
Lisää mausteet, maistele.
Anna hautua kannen alla vähitään 30 minuutti, mitä pidempään sen parempi. Kohtuus tietysti tässäkin!
Lisää valutetut pavut, annan muhia vielä hetkonen. Tarkasta maku ja sitten on valmista!
Riisi
Huuhtele haluamasi määrä riisiä lävikössä. Näin riisi ei ole keittämisen jälkeen tahmasita. Mittaa tuplamäärä suolalla maustettua vettä kattilaan (siis verrattuna riisiin). Kun vesi kiehuu, laita riisit kattilaan, kansi päälle ja sammuta levy. n. 20 minuuttia menee ja sinulla on mahtavat riisit kattilassa. Riippuu tietysti lajikkeesta. Itse käytän melkein aina basmatiriisiä ja siinä tämä toimii.
Kun riisi on kypsää ja kastike hautunut on aika kasaa annos. Päälle voi vielä heittää tuoretta korianteria ja ranskankermaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti