Lauantaina vietimme tapas-iltamia. Vieraat toivat juustoja ja pari hyvää viiniä. Alla olevien lisäksi tarjosimme coctailkurkkuja, marinoituja valkosipulinkynsiä, itse tehtyä leipää, fetajuustoa (pala fetaa, päälle silputtuja yrttejä ja ripaus öljyä), pannulla paistettua halloumia, valkosipulikastiketta ja hummusta. Koska vieraat ovat kasvissyöjiä, ei menuun kuulunut lihaa. Vannouteneelle lihan ystävälle olisivat sopineet lisäkkeiksi mm. pienet lihapullat, chorizo ja parmankinkku. Tosin silloin kannattaa olla syöjiä enemmän. Meitä oli neljä ja kaikkea jäi vielä sunnuntain brunssille.
Älä anna ulkonäön hämätä! |
Marinoidut paprikat
Marinoidut oliivit
pari purkillista oliiveja
1 tuore chili
4 valkosipulinkynttä
kuivattua basilikaa ja persiljaa
mustapippuria
oliiviöljyä
Pilko chili ja valkosipulit pieniksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada päälle oliiviöljyä, niin että oliivit ja kuivatut yrtiti kostuvat hyvin. Anna makustua yön yli jääkaapissa. Kannattaa välillä käännellä purkkia.
Mozzarella-tomaattisalaatti
1 paketti kirsikkatomaatteja
1 paketti mozzarellaa
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
Laita suoraan tarjoiluastiaan pienityt tomaatit. Revi tomaattien päälle mozzarella. Laita päälle haluamasi määrä tuoretta basilikaa. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti