sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Tapas-iltamat


Lauantaina vietimme tapas-iltamia. Vieraat toivat juustoja ja pari hyvää viiniä. Alla olevien lisäksi tarjosimme coctailkurkkuja, marinoituja valkosipulinkynsiä, itse tehtyä leipää, fetajuustoa (pala fetaa, päälle silputtuja yrttejä ja ripaus öljyä), pannulla paistettua halloumia, valkosipulikastiketta ja hummusta. Koska vieraat ovat kasvissyöjiä, ei menuun kuulunut lihaa. Vannouteneelle lihan ystävälle olisivat sopineet lisäkkeiksi mm. pienet lihapullat, chorizo ja parmankinkku. Tosin silloin kannattaa olla syöjiä enemmän. Meitä oli neljä ja kaikkea jäi vielä sunnuntain brunssille.

 

 

Älä anna ulkonäön hämätä!

 

Marinoidut paprikat


6 paprikaa

Marinadi

1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1 limetin mehu (kuoren voi myös raastaa sekaan)
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kuivattu chili
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria

Leikkaa paprikat pitkittäin kahdeksaan osaan ja levitä uunipellille. Grillaa uunissa kuoripuoli ylöspäin kunnes kuoret ovat saaneet kunnolla väriä = mustia. Laita paprikat muovipussiin tai kannelliseen kulhoon odottelemaan.

Sekoita marinadin aineet, lisää valkosipulit viipaloituina ja chili pienittynä.

Kuori paprikat ja sekoita marinadin kanssa. Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.


Uuniin menossa

Lohkoperunat

 

perunoita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
chilirouhetta
kuivattua basilikaa

Pese ja lohko perunat. Levitä vuokaan/uunipellille. Mausta ja sekoita. Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.

                                                                               

                                                                         

 

 

 

 

Paahdetut punajuuret

 

6 punajuurta
2 valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua timjamia                                              
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuori ja lohko punajuuret. Levitä vuokaan/uunipellille. Mausta ja sekoita. Paista uunissa 200 asteessa n. 45 minuuttia.      

 

 

 

 

 

Paahdetut mantelit

150g manteleita
1tl suolaa
1tl sokeria
chilimaustetta
oliiviöljyä

Paahda manteleita uunissa 180 asteessa 10-20 minuuttia. Tarkkaile ja maistele välillä, niin eivät pääse kärähtämään. Laita paahdetut mantelit kulhoon kaada loraus öljyä ja mausta.


Marinoidut oliivit 

 

pari purkillista oliiveja
1 tuore chili
4 valkosipulinkynttä
kuivattua basilikaa ja persiljaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Pilko chili ja valkosipulit pieniksi. Sekoita kaikki aineet  keskenään ja kaada päälle oliiviöljyä, niin että oliivit ja kuivatut yrtiti kostuvat hyvin. Anna makustua yön yli jääkaapissa. Kannattaa välillä käännellä purkkia.


Mozzarella-tomaattisalaatti

 

1 paketti kirsikkatomaatteja
1 paketti mozzarellaa
tuoretta basilikaa
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä

Laita suoraan tarjoiluastiaan pienityt tomaatit. Revi tomaattien päälle mozzarella. Laita päälle haluamasi määrä tuoretta basilikaa. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti