perjantai 27. syyskuuta 2013

Kukkakaalipasta

Eräs rouva valmisti tätä ruokaa telkkarissa. Minusta se vaikutti herkulliselta ja päätin itsekin kokeilla. Resepti vaati hieman säätöä, mutta vain hienosäätöä. Kerran tein rinnakkain tätä ja kuuluisaa avokadopastaa. Voittajaa ei osattu nimetä.

Kukkakaalipasta


1 iso kukkakaali
350g pastaa (keittämätöntä)
1 dl oliiviöljyä
2 rkl voita
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
chilirouhetta
kuivattuja yrttejä esim. timjamia ja/tai basilikaa  
suolaa
mustapippuria
(tuoreita yrttejä esim. basilikaa ja/tai lehtipersiljaa)

Keitä kattilassa vesi ja laita reilusti siihen suolaa.
Lisää pastat ja keitä muutama minuutti.
Laita pastojen sekaan pieniksi paloiksi leikattu kukkakaali. Anna kiehua kunnes pasta on kypsää.
Pidä huoli että tuotteet eivät mene liian kypsiksi, koska sehän olisi ihan KA-MA-LAA.
Pastan ollessa mahtavan kypsää ota mukillinen keitinvettä talteen ja kaada kukkakaalien kanssa lävikköön valumaan.

Heti tuossa kukkakaalien mentyä kattilaan kannattaa laittaa paistinpannulle öljy ja voi kuumenemaan. Voin ollessa sulaa lisää pilkotut sipulit, chilirouhe ja kuivatut yrtit. Anna sipuleiden pehmetä miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pannulle pastojen keitinvettä noin desi ja kiehauta.

Lisää ainekset läviköstä paistinpannulle ja sekoittele.
Lisää vähän pippuria ja tarvittaessa suolaa. Lisää tarvittaessa vielä keitinvettä tai öljyä sekä tuoreita yrttejä.

Ruoka laitaselle ja parmesaania vähän pinnalle, niin kaikkia hymyilyttää :)
Vinkki: toimii myös pakastetulla kukkakaalilla! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti