keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Sadonkorjuupata

Tätä ruokaa tekee mieli syksyllä, siksi nimesin sen nokkelasti sadonkorjuupadaksi. Kuori, pilko, paista ja odota nälkäisenä. Mehukas ja hyvä ruoka valmiistuu noin tunnissa. Riippuu tietysti siitä kuinka kauan tuhraat aikaa vihannesten pilkkomiseen...



























Sadonkorjuupata


400-600g jauhelihaa
muutama sipuli
6-10 perunaa
2-6 valkosipulinkynttä
2-3 paprikaa
pieni kesäkurpitsa
1 yksikkö tomaattimurskaa
1 yksikkö paseerattua tomaattia
kuivattuja yrttejä (esim. oreganoa ja basilikaa)
halutessasi jotain tulista maustetta antamaan potkua, itse kippasin sekaan salsan jämät
suolaa
mustapippuria
sokeria
tuoretta basilikaa

Pese, kuori ja pilko perunat, paprikat, kesäkurpitsat ja sipulit. Ja siis paprikoita ja kesäkurpitsaa ei tarvitse kuoria.
Paista jauheliha kasarissa. Jos et omista kannellista paistokasaria, paista liha paistinpannulla ja laita muiden aineiden kanssa johonkin kannelliseen astiaan (näitä on mm. kattila ja pata).
Lisää jauhelihan sekaan sipulit ja mausta suolalla ja pippurilla. Paistele hetken.
Lisää tomaattimurska ja peseerattu tomaatti jauhelihan sekaan. Lisää myös perunat.
Mausta kuivatuilla yrteillä, sokerilla, pippurilla ja suolalla. Anna porista kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia
Lisää paprikat. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita. Kansi kiinni ja jatka kypsennysta miedolla lämmöllä.
Kun perunat ja paprikat osoittavat kypsymisen merkkejä lisää kesäkurpitsat ja anna vielä muhia n. 10 minuuttia.
Lopuksi lisää sekaan tuoretta basilikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti