keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Pad Kra Prao (tai sitten ei)

Luin joskus kyseisesta ruoasta ja se on kummitellut mielessäni siitä saakka. Nykyään keitän aina tarkoituksella riisiä liikaa kahdesta syystä. 1. Keitän sitä kuitenkin väärän määrän, joten helpompi laittaa reilusti liikaa. 2. Pari päivää jääkaapissa seisseestä riisistä saa ihan huippua ruokaa. Voi olla että Päivi siellä Thaimaassa nauraa makoisasta, mutta tämä on tälläinen Thaimaa kohtaa Järvenpään ruoka. Ja voi olla että tuo nimi viittaa kalaan, mutta antaa viitata! Näissä wokki-hässäköissä on kiva kun voi käyttää niitä aineita mitä löytyy ja määriä varioida oman maun mukaisiksi. Niin piti paprikaakin laittaa tähän, mutta se unohtui. Luovuutta toverit!


Pad Kra Prao (tai sitten ei)


kypsää riisiä
4 valkosipulinkyntää
chiliä/chilitahnaa/chilirouhetta
1 sipuli
1-2 rkl öljya (itse käytin seesamiöljyä, mutta laita sitä mitä on)
400g jauhelihaa (broiskua, tofua, katkarapuja...)
2-3 rkl kalakastiketta
2-3 rkl soijaa
2 rkl sokeria
tuoretta basilikaa (ja korianteria)

tarjoiluun tuoretta limettiä ja pähkinärouhetta

Pilko valkosipulit ja sipuli.
Lämmitä wokissa öljy. Lisää valkosipulit ja chiliasia. Itse laiton 2 rkl punaista chilitahnaa ja vähän rouhittua chiliä.
Paista minuutin verran ja lisää liha. Paistele kovalla lämmöllä kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa sipuli. Jos käytät varrellista sipulia lisää varret vasta lopuksi.
Sekoita kalakastike, soija ja sokeri keskenään ja lisää wokkiin.
Sekoittele ja lisää riisit. Sekoita riisiä kunnolla ja jatka paistamista viitisen minuuttia. Jos käytät paprikaa tai sipulin varsia, lisää nekin.
Ota pannu liedeltä ja lisää reilusti basilikaa (ja halutessasi korianteria) ja sekoita vielä kerran.

Tarjoa limettilohkojen (purista niistä mehua annoksen päälle) ja pähkinärouheen kanssa. NAM.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti