Vaivaamaton leipä
7,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl kuivahiivaa
4 dl vettä
2 tl suolaa
Sekoita ainekset keskenään, mutta älä vaivaa. (Älä huoli, taikina näyttää löysältä puurolta)
Peitä kulho muovikelmulla ja anna tekeytyä huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
Kumoa taikina reilusti jauhotetulle alustalle. Leipää voi taitella muutaman kerran. Itse vähän jauhotan ja painelen. Muotoile lopulta suunnilleen leivän malliseksi, ei ole niin tarkkaa. Peitä kelmulla ja anna seistä 15 minuuttia. Ota kelmu pois ja laita tilalle leivinliina. Anna vielä nousta 1-2 tuntia.
Laita uunipata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota lämmenneestä uunista kuuma pata ja laita leipä pataan. Älä edelleenkään pelästy vaikka leipä ei muisttaisikaan leipää. Seuraavan kerran kun tapaatte, et usko että osasit tehdä niin hienon leivän itse! Kansi kiinni ja leipä uuniin 30 minuutiksi. Ota kansi pois ja paista vielä 20-30 minuuttia. Kumoa leipä ritilälle. Älä peitä, niin kuori pysyy rapsakkana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti