Kuvaus: team Paulaana |
Pohja
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
ripaus suolaa
100 g voita tai margariinia
½ dl vettä
Täyte
600 g omenoita
½ tl inkivääritahnaa
2 tl kanelia
Kinuski
100 g voita
1 dl fariinisokeria
Vaniljatäyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko
1 ½ dl tomusokeria
2 valkuaista
200 g mascarpone tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja suola. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle. Muista laittaa pohjaan leivinpaperi!
Esikypsennä omenalohkkoja vesitilkan kanssa kattilassa muutaman minuutin. Kaada ylimääräinen vesi pois ja mausta kanelilla ja inkiväärillä. Lisää pohjan päälle.
Valmista voista ja fariinisokerista kinuskia kuumentamalla niitä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes seos alkaa hiljalleen kuplia. Anna kuplia n. 5 minuuttia, kunnes seos on paksua kinuskia.
Kaada omppujen päälle ja paista uunissa 200 asteessa n. 25 minuuttia.
Valmista jäähtyneen pohjan päälle täyte.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vispaa kerma, mausta vispauksen yhteydessä vaniljatangon siemenillä ja tomusokerila.
Vaahdota valkuaiset. Lisää mascarpone ja valkuaisvaahto kermaan kevyesti sekoittaen.
Lämmitä sitruunamehu ja lisää siihen liivatelehdet. Kaada ohuena nauhana seokseen ja sekoita samalla.
Kaada valmis seos pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 3 tuntia jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti